Yaşam

Pratik kıyma tirit tarifi nasıl yapılır?

Sop; Kızartılıp salçaya bulanıp üzerine yoğurt dökülerek yapılan bir et yemeğidir. Yörede kullanılan et yöreden yöreye değişir. Orta Asya’da yapılan beş parmak çanağına çok benzer.

Et uzun süre su ile kaynatılıp et dağıldıktan sonra tirit yemeği uzun uğraşlar gerektirir. Klasik tirit tanımı üzerinde ufak değişiklikler yaparak kolay ve hızlı bir şekilde hazırlayabileceğiniz tirit tanımını sizler için araştırdık.

Kıymalı iç harcı ile hızlıca hazırlanan kıymalı tiritin pratik tarifi sizi bu lezzetten mahrum bırakmayacak. İşte hem lezzetli hem pratik kıymalı tirit tarifi…

PRATİK MILF TIRİT TARİFİ



5 KİŞİ / HAZIRLIK SÜRESİ: 30 DAKİKA / PİŞİRME SÜRESİ: 15 DAKİKA

Malzemeler;

  • 400 gram dana kıyma,
  • 2 adet bayat ekmek veya pide ekmeği,
  • 1 soğan, doğranmış
  • 4 diş sarımsak, ezilmiş
  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası,
  • 1 bardak yoğurt,
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı,
  • 1,5 su bardağı sıcak et suyu,
  • 1 su bardağı sıcak su veya kemik suyu,
  • 1 tutam maydanoz
  • Tuz, karabiber, kırmızı toz biber

Yapılışı;

  • İç harcını hazırlamak için uygun bir tavayı ocağa alıp zeytinyağını ve yemeklik doğranmış soğanı ekleyip kavurmaya başlayın.
  • Soğanlar şeffaflaşınca kıyma ve sarımsağı ekleyip kavurmaya devam edin.
  • Kıyma suyunu salmaya başlayınca salçayı ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar kavurun.
  • Baharatları ve 1,5 su bardağı et suyunu damak tadınıza göre ekleyip pişmeye bırakalım.
  • Fırını 230 derecede açın ve yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisi hazırlayın.
  • Ocakta iç harcı pişerken kullanacağınız ekmekleri küp şeklinde kesin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  • Ekmekleri fırında çıtır çıtır olana kadar kontrollü bir şekilde kızartın.
  • Kıymalı iç harcı yaklaşık 15 dakikada suyunu çekmeye hazır olunca ocaktan alın.
  • Kızaran ekmekleri fırından çıkarıp servis edeceğiniz tabağa aktarın.
  • Ekmeğin üzerine 1 su bardağı sıcak su veya kemik suyu dökülerek ıslatılır.
  • Bir kapta yoğurdu ve damak zevkinize göre tuzu sulu bir kıvam alana kadar çırpın.
  • Yoğurdu ekmeğin üzerine güzelce dökün.
  • Kıymalı karışımı yoğurdun üzerine dökün ve ince kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapın.

Ve işte pratik kıymalı tirit yemeğiniz hazır. Afiyet olsun!

cermikhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu